Opel Corsa 1.7D 99` povecana potrosnja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nedlog
    CBC Član
    • 03.10.2011
    • 34
    • Vrba

Odg: Opel Corsa 1.7D 99` povecana potrosnja

probacu i to, mada je menjan vec ove godine a nije presao samo oko 3000km
    cekam drugu pumpu pa da ubacimo da vidim razliku.

Comment

• Nedlog
      CBC Član
      • 03.10.2011
      • 34
      • Vrba

gledao sam na youtube kako ova vektra pali pa otprilike meni je svako jutro ova prica http://www.youtube.com/watch?v=BbSr_...eature=related

Comment

• Nedlog
        CBC Član
        • 03.10.2011
        • 34
        • Vrba

zavrseni radovi,
        pumpa bila kod bosiste testirana i sve je ok, dizne opet pregledane ok, ventili stelovani ok,
        i dalje velika potrosnja
        e sad jednom prlikom sipao sam prasak za zacepljivanje sitnih rupica na hladnjaku (posto je posle zamene antifriza poceo da curka hladnjak) konacno je pala potrosnja na 4L nav-gradske voznje, ali na moje iznenadjenje skocila je i temperatura na vise od 90C na prvu crticu posle 90 skoro na pola izmedju 90 i 100. Da li je taj prasak negde nesto zacepio pa se posle odcepilo neznam.
        Juce sam opet isao na tu relaciju nije uspelo ni do 90C u gradu jedva da se digne skazaljka.
        Da li je portosnja zbog manje radne temperature skocila ? Ako je to sta da proverim ?
        Hvala

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

termostat.
          inace to mu je radna temperatura oko 90 C.
          kad dostigne radnu temperaturu ,a treba mu vremena. bar 5-6km gradske voznje na ovu hladnocu.
          nesme da mu pada vise temperatura.ako sporo dostize i ne drzi radnu temeperaturu onda ti ne valjla termostat.
          proveri,zameni.
          potrosnja ti je normalna, to ti je to.
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Nedlog
            CBC Član
            • 03.10.2011
            • 34
            • Vrba

I tako odvrnem dva srafa od kucista termostata kad ono nema termostata reko da nije upao negde
            znaci ladno je nekome od prethodnih vlasnika bilo skupo staviti ga. Odem i kupim termostat namestim sve. Sada se ugreje posle 5-6km gradske voznje na ne manje od 90C, grejanje u autu odlicno skoro da pece vazduh koji duva unutra. Crevo od hladnjaka ladno do otvaranja termostata, znaci sve kako treba.
            Potrosnja izmedju 8-9L ali ubitacne relacije 3km pa se ugasi auto na 8h pa opet 3km i tako periferija-centar grada. Kratke ulice. Sve to na spoljnoj temperaturi oko 0-3C.
            Ponekad ostavim u leru da se ugreje ali posle 10min ne uspe do 90C negde izmedju pocetka i 90C skale.
            Valjda je to to nemam vise ideje. Ali kad cuje od drugih `dizelasa` tipa Golf2 i Corsa 1.5D i sl. da im sada trosi po istim relacijama 6L nesto tu nestima

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Originally posted by zoranbg View Post
              ... potrosnja ti je normalna...
              Meni se čini, da je nešto više za taj motor. Moguće, da su godine učinile svoje i da stanje motora, nije u top formi! Osim toga, pitanje je, kako je utvrđena potrošnja i da li je podatak relevantan.

Iz iskustva, moj megan II 1.9 dci, troši prosečno ~6.0 litara u kombinovanoj vožnji. Mogu da se u potpunosti oslonim na protokomer, jer me ne laže više od 1 lit/100 km, odnosno do 4 litra na 40 potrošenih (po protokomeru). Dobar deo, prelazim po Beogradu. Do 4. brzine, pokazuje potrošnju ~ 4 lit., a u 5. i 6. do 120 km/h ne prelazi 6.0 lit. Iznad te brzine, potrošnja rapidno raste. Zato mi se čini, da je potrošnja od 8-9 litara veća od uobičajene, ako je merenje tačno.

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

Originally posted by Nedlog View Post
                zavrseni radovi,

pumpa bila kod bosiste testirana i sve je ok, dizne opet pregledane ok, ventili stelovani ok,
                i dalje velika potrosnja
                e sad jednom prlikom sipao sam prasak za zacepljivanje sitnih rupica na hladnjaku (posto je posle zamene antifriza poceo da curka hladnjak) konacno je pala potrosnja na 4L nav-gradske voznje, ali na moje iznenadjenje skocila je i temperatura na vise od 90C na prvu crticu posle 90 skoro na pola izmedju 90 i 100. Da li je taj prasak negde nesto zacepio pa se posle odcepilo neznam.
                Juce sam opet isao na tu relaciju nije uspelo ni do 90C u gradu jedva da se digne skazaljka.
                Da li je portosnja zbog manje radne temperature skocila ? Ako je to sta da proverim ?
                Hvala
                4-5 litra van gradske,toliko je meni trosila korsa 1.5 dizel . a po gradu 6 do 7 zimi .. ALI ja do posla imam 12 kilometra, a to je velika prednost u mom slucaju za prosecnu potrosnju.
                vidis da do sada nije imao termostat .
                ti motori su IDI nisu DI ko vecina dielasa,i trose u proseku 10-15 % vise ,ali su tisi i lakse se vrte,i jeftiniji za proizvodnju od onog u wv golfu 2 naprimer.

nemoze auto da bude ispravan za van grada a pokvari se kad udje u grad.

ubi ga kratka relacija.. 3km.. bas malo.

Comment

• Goran
                  Moderator
                  • 06.10.2004
                  • 535
                  • Vrbas

svakoga dana naucim po nesto, godinama sam u zabludi da protokomer meri nesto drugo - kad ono potrosnju
                  Originally posted by Dora
                  Banovao me Goran
                  Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

A koliku potrošnju pokazuje za sat vremena rada u mestu?

Banovao me Goran

Comment

• zoranbg
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2005
                      • 4098
                      • Rooster's Hill , Beog
                      • Grande Punto 1.2

nema ni s'čim ni na čemu da pokaže.ako mu je tabla ko na mojoj bivšoj korsi .

inače koliko ja znam dizelaši ( do na primer 2000ccm ) troše od 0.5 do 0.7 Litara na sat, u leru.

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Samo sam hteo, da kažem, da je veoma teško u litar odrediti stvarnu potrošnju, koristio board comp. info, ili neku fizičku metodu. A, svaki put, kad vidim na displeju: momentalna potrošnja 0/100 km, zapitam se, da li je potrošeno uračunato u ukupnu potrošnju. Verovatno ne i otud razlika od 4-5 litara na pun rezervoar.

Zato sam pitao, na koji način je utvrđena potrošnja. U svakom slučaju, podaci su nepouzdani! I ova corsa, koja troši navodno 8-9 lit, ustvari troši isto kao ona sa 5-6 lit., pošto se iskazuje količina potrošena na 100 km. Nisu uračunati radni časovi motora, tj. potrošnja za vreme rada u mestu. Osim toga, od načina vožnje zavisi i potrošnja, kao i već navedenog opšteg stanja motora i vozila.

Comment

• Nedlog
                          CBC Član
                          • 03.10.2011
                          • 34
                          • Vrba

Isti nacin merenja sam koristio i u ove toplije dane ista relacija kao i pre samo grad potrosnja oko ili do 6L na 100km. Primetim da se mnogo brze postigne radna temperatura oko 90C sto verovatno utice na smanjenu potrosnju.
                          Nema tolikog lupkanja dizni kod prvog paljenja ujutru kao zimi. Cuje se na prvi kilometar kao tek tek pa prestane, verovatno je i tu negde problem sto zimi trosi vise ali to majstori znaju bolje
                          cisto da dopunim temu mozda nekom dobro dodje.

Comment

• MS PK
                            CBC Član
                            • 09.01.2012
                            • 89
                            • Prokuplje
                            • nema

Mislim da ti je to u redu,samo ga ubija kratka relacija sa hladnim motorom.

Comment

Working...
                            X